See beyond the prejudice II

Creat in data de 30.10.12

Centrul pentru Educatie si Consultanta Instrumente Structurale, va implementa in perioada 2012 – 2014 proiectul See beyond the prejudice II. Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii – Grundtvig Parteneriate pentru Invatare.

Proiectul se desfasoara in parteneriat international cu Asociatia parintilor « Bunastarea persoanelor cu dizabilități intelectuale Siauliu Viltis” din Lituania si Inspectoratul pentru Educatie din Sarayönü, Turcia si in parteneriat local cu Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Targu Jiu.

Temele principale ale proiectului se refera la educatia parentala/familiala si abordarea inclusiva. Grupul tinta vizat de proiect pentru formare, il reprezinta parintii copiilor cu cerinte educationale speciale. Scopul proiectului este acela de a atenua/elimina prejudecatile pe care parintii le au in raport cu copiii lor cu nevoi speciale, starile emotionale inadecvate pe care acestia le au in societate, intrucat se simt judecati si supusi oprobriului public.

Activităţile cheie derulate în cadrul proiectului se concentreaza pe conştientizarea acestora cu privire la comportamentele adecvate pe care trebuie sa le dezvolte fata de copiii lor, informarea parintilor cu privire la sprijinul care li se poate oferi din punct de vedere moral, psihologic sau financiar.

Activitatile principale sunt concretizate in realizarea unei campanii de informare a parintilor asupra resurselor de sprijin existente la nivelul jud. Gorj, ateliere de lucru terapeutice pentru dezvoltarea abilitatilor emotionale si de relationare ale parintilor, seminarii, elaborarea unui ghid educational pentru parinti, stabilirea unui birou de consiliere pentru acestia, vizite de studiu ale partenerilor romani in Turcia si Lituania.

Prin proiectul « See beyond the prejudice II », ne dorim sa atingem un nivel optim de responsabilizare al parintilor in ceea ce priveste creşterea şi educarea copiilor lor cu nevoi speciale in vederea facilitarii procesului de integrare sociala al copiilor lor.

Activitatile proiectului:

Prima intalnire de proiect

Detalii

Mobilitate Tirgu Jiu, Romania

Detalii

Seminar “Drepturile copiilor cu nevoi speciale”

Detalii

Conderinta “Metode si instrumente de sustinere pentru parintii copiilor cu nevoi speciale”

Detalii

Campanie de informare a parintilor ce au copii cu nevoi speciale

Detalii

A avut loc prina intalnire de mobilitate in Siauliai – Lituania

Detalii

Studiu de caz: “Vedem dincolo de prejudecati?”

Detalii

Mobilitate Sarayonu – Turcia

Detalii

Vezi dincolo de prejudecati – ghid pentru parinti

Detalii