Healthy Lifestyle’s Education

Creat in data de 09.12.11

Proiectul “Educatie pentru un stil de viata sanatos“ ( Healthy Lifestyle’s Education ) este finantat de Comisia Europeana prin Programul de Invatare pe Tot Parcursul Vieţii – Comenius Regio  şi se va derula pe durata a 2 ani de zile. Proiectul presupune un parteneriat transnational intre 2 regiuni, Romania si Turcia.

Institutiile partenere in proiect din cele 2 regiuni sunt:

Romania: Consiliul Local Rovinari, Scoala Generala Nr. 3 Rovinari si Centrul pentru Educatie si Consultanta Instrumente Structurale.

Turcia: Inspectoratul Scolar din Rize, Directia de Sanatate din Rize,  Fener Lisesi ( Scoala Generala ) si  Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu ( Scoala Primara )

Problema abordată în cadrul proiectului  este legată de faptul că un număr tot mai mare de copii sunt diagnosticaţi cu afecţiuni somatice şi/sau  psihice, ceea ce creează riscul ca tânăra  generaţie să aibă o sănătate precara. Scopul proiectului nostru este acela de a promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru copiii noştri, prin formarea capacităţilor specifice celor implicaţi în procesul de educaţie pentru sănătate. Ne-am propus să lucrăm atât cu părinţii cât şi cu cadrele didactice, intrucat doar printr-o abordarea integrată a tuturor factorilor implicaţi în creşterea şi educarea copiilor se poate atinge un nivel de responsabilizare optim în ceea ce priveşte sănătatea tinerei generaţii.

Activităţile cheie derulate în cadrul proiectului se vor concentra pe dezvoltarea capacitaţilor cadrelor didactice de a aborda integrat educatia parentala, educatia pentru sanatate şi educatia fizica, pe conştientizarea comunităţii asupra necesităţii educaţiei pentru sănătate  şi pe stimularea schimburilor de bune practici între institutii. De asemenea,  în cadrul proiectului se vor dezvolta instrumente de lucru, ghiduri şi broşuri bilingve pe tematica educaţiei pentru sănătate, toate necesare cadrelor didactice în procesul de educare a tinerei generaţii în spiritul unui stil de viaţă sănătos.

Curs limba engleza

Detalii

Curs de comunicare “Educatie pentru sanatate”

Detalii

Mobilitate in Turcia-Rize

Detalii

Seminar “Educatia parentala”

Detalii

Workshop “Evaluarea Stilurilor parentale”

Detalii

Studiu – Evaluarea stilurilor parentale

Detalii

Brosura “Sfaturi pentru parinti responsabili”

Detalii

Mobilitate in Romania

Detalii

Campanie pentru conştientizarea părinţilor asupra educaţiei pentru sănătate

Detalii

A doua mobilitate in Rize, Turcia

Detalii

Educatie pentru sanatate – ghid pentru profesori

Detalii

Conferinta Educatie pentru sanatate

Detalii

Conferinta de diseminare a proiectului

Detalii

A doua Mobilitate in Romania

Detalii