Cum sa incepi o afacere – Ghid complet

Creat in data de 02.05.19

4 organizații internaționale active în sectorul tineretului din patru țări europene: România (Centrul pentru Instrumente Structurale pentru Educație și Consultanță – CECIS), Marea Britanie (KBM Consultants Ltd), Spania (Soluciones Tecno-Profesionales Consulting) (AEVA – Associação para Educação e Valorização da Região de Aveiro) au elaborat Ghidul “Cum sa incepi o afacere”.

Ghidul a fost elaborat în cadrul Proiectului “Youthpreneurs – Learning by doing”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus +, Acțiunea Cheie 2, Parteneriate strategice în domeniul tineretului.

Ghidul este destinat tinerilor interesați de educația antreprenorială/antreprenori/tineri care au sau au avut o inițiativă antreprenorială pentru a învăța cum să genereze și să identifice o idee de afaceri, cum să pună bazele afacerii lor de la idee la implementare printr-un proces pas cu pas și pentru a explora conexiunile cu resursele/serviciile necesare pentru a-și lansa afacerile. Ghidul vine cu o dublă utilizare, mai întâi este un instrument util de învățare pentru tinerii întreprinzători ghidându-i printr-un proces pas cu pas de la ideea de afaceri la implementare și, în al doilea rând, poate fi utilizat împreună cu curriculele de formare în domeniul antreprenoriatului de către organizațiile interesate care doresc să-și proiecteze/ îmbunătățească propria programa orientată spre antreprenoriat.

Principalele capitole tratate se referă la:
1. Povești de succes ale tinerilor antreprenori – prezintă povesti despre persoane care au reușit să creeze și să mențină o afacere. Veți citi și despre ideile de afaceri create și dezvoltate de unii dintre participanții noștri la proiect.
2. Ghidul pas cu pas despre cum să vă începeți propria afacere include managementul afacerilor, managementul financiar, sursele de finanțare a afacerilor pentru tinerii antreprenori și marketingul în afaceri.
3. Formatul unui plan de afaceri și exemple concrete ale tinerilor ce au participat la proiect vă vor ajuta să înțelegeți mai bine procesul de creare a unei afaceri.

Ghidul este disponibil și în limba romana și poate fi descarcat de pe site-ul proiectului: http://youthpreneurs.epa.edu.pt/intellectual-outcome/

sau de aici – Cum sa incepi o afacere – ghid complet