Voluntariat

Organizatia CECIS a fost infiintata in ideea de a oferi  un suflu nou situatiei educationale prezente din Romania.

Viziunea organizatiei este de a oferi tuturor celor dornici sa ofere o perspectiva inovativa contextului actual, posibilitatea sa faca acest lucru. Astfel ca, prin participare voluntara, aveti ocazia de a:

– Experimenta stiluri de viata europene
– Participa la diferite schimburi internationale,
– Face schimb de bune practici,
– Observa si analiza valoarea europeana din perspective educationala, sociala si economica,
– Implica in activitati ludice/educationale cu copiii, cu copii cu nevoi speciale,  saraci, sau rromi
– Organiza evenimente precum conferinte, seminarii, ateliere de lucru, planuri de calatorie
– Realiza planurile de gazduire a partenerilor externi
– Distra in context multicultural
– Juca, amuza si stabili legaturi de prietenie atat cu tineri/adulti din tara cat si din strainatate
– Coordona activitati educationale
– Imbunatati nivelul de cunoastere a limbii engleze si familiariza cu diferite limbi de circulatie europeana
– Veni cu idei si trai experienta lucrului in echipa
– Va cunoaste, precum si aspecte care sa va denote potentialul personal
Si…multe altele.

Si…in plus….Posibilitatea sa-ti castigi propriul loc de munca!

Te invitam sa descarci formularul de inscriere de pe aceasta pagina, dupa completarea datelor il vei trimite la adresa de e-mail office@cecis.ro.
Click pe Formular de voluntariat

Parerile voluntarilor

DANA MIHU – voluntar CECIS

” Proiectul Living Different a aparut la momentul potrivit pentru mine, ca un raspuns la toate intrebarile pe care le aveam legate de un grup minoritar care are nevoie sa fie facut vizibil din ce in ce mai mult. Sunt impotriva prejudecatilor si cred ca oricine merita sansa sa-si exprime si sa faca inteleasa propria personalitate.  Prin intermediul proiectului am avut acces la informatii legate de istoria si cultura rromilor, am aflat detalii despre  vietile lor si am comunicat cu ei despre problemele etnice.

Activitatile practice precum atelierul de mestesugarit –unde am avut posibilitatea sa lucram diferite obiecte de artizanat- sau petrecerea tiganeasca ,au fost foarte interesante reusind sa ne familiarizeze cu obiceiurile lor. Prin intermediul serilor culturale, care au fost foarte bine organizate, am invatat despre rromii din alte tari si ne-am distrat pe muzica traditionala. Ma bucur ca am facut parte din acest proiect, am invatat multe lucruri si am avut occazia sa-mi formez o parere obiectiva despre persoanele de etnie rroma.”

GEORGETA PREDESCU – voluntar CECIS

„In cadrul proiectului „Living different” am reusit sa dobandesc achizitii importante pentru   munca in echipa. De asemenea metodele de educatie non-formala folosite in desfasurarea activitatilor  m-au facut  sa inteleg mai bine premisele de la care se pleaca in combaterea stereotipiilor si prejudecatilor tinerilor rromi din toate tarile participante.”

DANA MIHU – voluntar CECIS

„Experienta “August 2010” cum am ajuns sa o denumesc ulterior, a fost in primul rand o surpriza placuta, pe care o datorez tuturor participantilor. In decursul celor zece zile am cunoscut si am petrecut momente minunate cu 25 de oameni, despre care credeam ca vor fi complet diferiti , dar care s-au dovedit a fi extraordinari. Daca intr’adevar au existat diferente, acestea au fost estompate de intelegerea imediata care a existat intre noi, de dorinta comuna de a ne cunoaste si a invata unii despre altii cat mai mult posibil intr-un timp atat de scurt.

In al doilea rand, am invatat in zece zile mai mult decat as fi invatat in zece luni, lucruri despre care inainte nici nu stiam ca exista. Probleme sociale pe care inainte poate le treceam cu vederea au aparut acum ca un semnal de alarma in propria constiinta. Cred ca aceste probleme pot fi rezolvate si numai implicandu-ne putem gasi solutii. Prin urmare, atat timp cat va fi nevoie de voluntari, eu voi fi aici sa ajut.”

Share on Google+Share on Facebook