Conferinta Educatie pentru sanatate

Creat in data de 25.06.13

Centrul pentru Educaţie şi Consultanţă Instrumente Structurale, in parteneriat local cu  Consiliul Local Rovinari şi Şcoala Gimnazială nr. 3 Rovinari, au derulat conferinta “Educatie pentru sanatate”. Evenimentul a avut loc la Hotel Onix din Ranca, in data de 19.06.2013. La conferinta au participat parinti, cadre didactice, lucratori de tineret, consilieri locali si reprezentanti ai institutiilor partenere din Turcia..

Obiectivul principal al conferintei a fost promovarea educaţiei pentru sănătate şi realizarea schimbului de bune practici intre instituţiile partenere in proiect. Programul conferintei a cuprins:

  • Managerul proiectului şi totodată presedintele asociaţiei CECIS a deschis evenimentul prin prezentarea obiectivelor conferinţei şi a invitaţilor
  • Dr. LEONARD VULPE, medic specialist medicina de familie şi homeopatie a realizat prezentarea Copiii noştri, ÎNCOTRO? Prezentarea acestuia a abordat principalele cauze  ale scăderii nivelului de sănătate la copii, factorii cauzatori de boală, obiceiuri nesanatoase ale familiilor si copiilor implicit. Totodată prin informaţiile oferite s-au oferit  celor prezenţi recomandări pertinente pentru adoptarea unui stil de viaţă saănătos în sânul familiei.
  • ADINA ENACHE, formator cu o experienţă vastă de 7 ani a realizat prezentarea Educaţia pentru sănătate – o perspectivă psihopedagogică a  abordat câteva metode utile în domeniul educaţiei pentru sănătate, axate in principal pe învăţarea non-formală.
  • MARIA TOMESCU , psiholog clinician specialist si psihoterapeut a abordat tematica sănătăţii mintale axându-se în principal pe formarea personalităţii  copiilor din punct de vedere al educaţiei pentru sănătate mintală. Prezentarea a oferit exemple de viaţă conform principiilor sănătăţii mintale existente în literatura de specialitate.
  • NURAL KAL PERTEK, un reprezentant de la Direcţia de Sănătate Publică din Rize a trecut în revistă principalele programe derulate de instituţie în vederea educării copiilor pentru un stil de viaţă sănătos.
  • Evenimentul s a incheiat prin discursul dl-ului Marius Badea, inspector general adjunct din cadrul ISJ Gorj. Acesta a punctat importanta unor astfel de proiecte pentru scoli, ong-uri, autoritati locale in vederea asigurarii unui sistem calitativ de educatie.

Conferinţa a oferit posibilitatea schimbului de bune practici şi cunostinţe în domeniul educaţiei pentru sănătate, participanţii au conştientizat importanţa educaţiei pentru sănătate. Cadrele didactice participante au învăţat lucruri noi care ii pot ajuta atât în activitatea profesională cât şi personală.